Balogh László: Debreceni idegenvezetők kiskátéja
avagy
utcanevek a belvárosban


 

Kiadványunkban a debreceni történelmi óváros és a hozzá „ragasztott” taksás telkek utcanévváltozásait mutatjuk be, hogy egy esetleges idegenvezetés vagy történelmi séta során nevük történelmét pontosan említsük meg az érdeklődőknek. (Óvároson az 1606-ban létrehozott, később többször kinőtt és kijjebb telepített, 1862-ben megszüntetett városfal által bezárt területet értjük. A fal – inkább csak kerítés és az azt kísérő árok volt, s a mai Eötvös, Csillag, Hajnal, Wesselényi, Erzsébet, Nyugati, Vendég, Kar, Honvéd utca közelében húzódott.)

Ez a kiadvány a Cívisporta füzetek első száma, amely megszületéséhez anyagi támogatást nem kaptunk, így saját tőkéből, magánkiadásként látott napvilágot. Ennek ellenére megpróbáltunk egy elfogadható, mérsékelt árat kikalkulálni.

A nyomtatott könyv ELFOGYOTT, már csak e-book formátumban (pdf, epub, mobi) lehet megvásárolni, de ha vállalja, hogy egyedi nyomtatásban megrendeljük az Ön részére (sajnos így magasabb ára lesz), akkor várjuk a levelét! Megrendelni a civisporta@gmail.com emailcímen lehet.

 

ISBN 978-615-01-0741-7

 

Vissza a főoldalra